måndag 13 april 2009

Baños - Aventyrens stad

Wow vilken dag vi hade igar!

Dagen borjade med Rafting. Nar vi dagen innan fixade turen sa hade jag (Isabella) noga uttryckt att vi ville ha nagot adrenalinfyllt och intensivt alltsa niva 4-5. Vi var ju bada nyborjare men om de flesta andra borjar pa niva 3 sa borde vi ju klara av 4 plus iallafall och vi ville ju inte sitta och sova i baten. Efter sakerhetsinstruktionerna var vi bada betydligt mindre kaxiga, det lurade en del faror i forsarna. Det borjade bra men plostligt sa hade visst fyra personer hamnat i forsen, inklusive guiden (som forovrigt var grym!). Vi som var kvar i baten beholl lugnet och lyckades fiska upp dem, men jag var rejalt radd. Sedan forstatte det och vi fick verkligen den intensitet vi hade bett om, ibland kandes det som man paddlade for livet. Efter ett tag kom man dock in i gunget och nar vi efter en stark fors paddlade in och stannade precis framfor ett hogt och vackert vattenfall, som vi duschade av oss i, var lyckan total! Nar vi sedan atervande i minibussen och lyssnade pa reggea hade vi bada en underbar kansla i kroppen och bestamde att detta maste goras om!

Efter lunchen agnade vi oss at Canyoning och firade ner oss for nagra vattenfall i rep. Det finaste var 45 meter hogt och tittade man upp sag man vattnet komma over huvudet.

Dagen var alltsa helt underbar och ett mycket bra satt att se de hoga, grona och mycket vackra bergen runtomkring Baños! Imorgon blir det lite lugnare med en downhill mountainbiketur innan vi aker vidare mot Quito.

1 kommentar:

  1. Tjena godingar! Rafting alltsa, hart! Har i Lima ar inte forsaljarna lika ihardiga, savida de inte vill salja gras, majja eller nagot som de kallar white widdow vilket jag antar ar gras med =) Annars ar lima helt okej, bor i baranco med alla valmaende peruaner och imorgon ska vi eventuellt traffa upp danskorna, ska bli kul. Ha de gott nu! kram Anders och frida!

    SvaraRadera