söndag 15 februari 2009

Macéio, Natal och Pipa

Efter att ha lamnat ett ganska ogastvanligt Salvador begav vi oss norrut mot miljonstaden Maceió for att aterigen overvaldigas av Brasiliens skonhet men ocksa bli omfamnade av folkets vanlighet.

Macéio ar en stad i miljonstorleken som valsignats med fantastiska strander inne i staden, men har annu vackrare strander utmed kusten. Har levde vi ett ganska turistigt liv: uppassning med caipirinhas under parasol precis vid standkanten, en fantastisk batresa till nio oar i floddeltat utanfor staden, lite surf och mycket god mat.

Nar vi satt och at fruktost den sista dagen i Maceio kom ett par i 50-ars aldern fram och fragade om vi visste vagen till en strand utanfor staden. Da vi hade varit dar tidigare kunde vi visa riktningen pa kartan. Det hela slutade med att vi blev erbjudna att folja med i deras bil pa en resa utmed kusten. Vi akte med dem till tre fantastiska strander och hade en underbar dag. Nar det var dags for oss att aka vidare skjutsade de oss en timme genom rusningstrafik till busstationen. Sa fantastiskt varma manniskor.

Som parentes kan namnas att det har var den andra gangen vi blev adopterade av ett aldre par pa den har resan. Nar vi var i Lencois gjorde vi en tur tillsammans med ett par fran Chile som kallade Isabella for sin nya dotter. Vi ska, om vi har tid, kanske besoka dem i Santiago.

Efter en natt pa buss kom vi till Natal. Hittills den stad med hogst koncentration svenskar under resan. Igar var vi ute pa en adrenalinfylld tur med Beach Buggys. Kusten runt Natal ar omgardad av imponerande sanddyner och vi swishade farbi nio fina sandstrander, tre laguner och en rad sanddynor. Harligt och lite laskigt da det onekligen gick fort.

Paret som var med i var buggy igar erbjod sig att skjutsa oss hit till Pipa dar vi befinner oss nu. De kom och hamtade oss imorse och pa vagen stannade vi och kollade pa fina strander dar det simmade delfiner. Val framme i Pipa akte vi ut med en liten bat pa delfinsafari. Det roliga varade inte allt for lange men vi hann med att se en del delfiner och sag nar en fangade en fisk i luften. Dagen avslutades pa stranden Praia de amore dar vi fick uppleva var forsta regnskur pa fyra veckor. Den gick over pa 10 minuter sa vi kan verkligen inte klaga pa vadret.

Imorgon ar var sista dag har i norra Brasilien innan vi flyger till Sao Paulo, for att sedan ta en buss vidare till gransen och Foz de Iguassu. Det kanns vemodigt att lamna detta underbara land och vi ska njuta sa mycket vi bara kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar