söndag 1 februari 2009

Itacaré

Itacaré ar en mycket charmig liten surfstad som ligger pa Brasiliens nordostra kust. Har har vi varit sedan i onsdags och jag maste saga att jag ar mycket nojd med var vistelse. Vi har haft ett riktigt bra och forhallandevis billigt boende, ett frascht och mysigt vindsrum med en balkong som var pa minst 25 kvadratmeter och hade en hangmatta att slappa i. Hostelet lag pa huvudgatan dar manga av restaurangerna och barerna fanns och precis vid hamnen. Perfekt lage med andra ord.

Vi har hyrt surfbrador som vi har vandrat med genom regnskogen forbi sma vattenfall fram till fantastiskt fina sandstrander, kantade av palmer och hoga klippor. Nar vi gick till stranden Engenchoca idag kunde man skymta kristallklart bla vatten kanske 40 meter ner pa sin hogra sida och pa vanster sag man tropisk regnskog. Kanslan var underbar och jag gick dar och tankte att jag bara alskar detta fantastiskt fina land! Brasilien ar sa harligt!




Vi hann bli ett litet gang bestaende av tva israeler, tva schweizare, en tysk och fyra svenskar med oss inraknade och provade ocksa pa ett beachparty som maste vara brasiliens motsvarighet till en svensk folkparksfest. I den har staden ar manga grymma pa Capoeira och varje kvall har det varit uppvisningar lite varstans, kul att titta pa.
Ikvall lamnar vi underbara Itacaré for att aka till Lencois, en by en bit vaster om Salvador. Dar hoppas vi att fa se storslagna vyer och bada i vattenfall. Men jag hoppas verkligen pa att fa atervanda hit nagon gang! Det har varit resans basta stopp sa har langt och da har de andra inte varit daliga!


Stranden pa bilden omnamns i Lonely Planet som inget speciell men da ar det i jamforelse med stranderna nagra kilometer utanfor staden...

1 kommentar:

  1. hej hopp vännen! det märks vekligen att ni är väldigt långt borta, här är det en helt annan värld. LARM har just avlöpt och tror att varje dag de närmaste två veckorna är inbokat från 8-21 + att jag hade en minst sagt misslyckad telefonintervju med h&m idag, humöret är med andra ord inte på topp, men det återhämtar sig förhoppningsvis efter några timmars sömn =) kan bara säga njut njut njut!
    puss och kram
    carro

    SvaraRadera