söndag 25 januari 2009

...ibland maste man ta sig ett steg bakat for att kunna ta sig framat

inte sa poetiskt som det kanske kan lata. Efter nagra om och ett par men har vi nu bestamt oss for att ta oss fran Saquarema och dra pa lite norrover. For att aterknyta till inlaggets rubrik sa ar vi tvugna att ta oss tillbaka till Rio for att darifran ta en buss norrut. Kanns lite fel, 2 timmar fel... Men tid har vi ju trots allt. :-)

Saquarema, som ar en liten fiskestad pa 50 000 invanare, har varit valdigt harligt. Staden har ett skont och avslappnat lugn over sig. Folk ar trevliga och hjalpsamma och ganska nyfikna. Har ar fotboll viktigt och pa de sma barerna trangs folk framfor annu mindre tv-apparater.

Igar kvall var det ovning infor karnevalen i Rio. Ungefar 100 manniskor samlades for att pa ett organiserat satt sla pa trummor. Rytmen var valdigt smittsamt och fick aven den vitaste (rodaste) pojken vid liv att stelt rora pa hoger fot. Eufoniskt overvaldigande sa till den grad att folk spontanutbrast i samba. Valdigt kul och se.

Idag har vi varit pa stranden. Vi hade tankt surfa, men det var sa blasigt och stokigt i vattnet att vi blev avradda att inte gora sa.

Imorgon tar vi oss som sagt norrut. 22 timmar nordost till en liten stad som heter Itacaré. Ett steg bakat och 22 steg framat...


Utsikt fran rummet. (Ni far vrida pa huvudet :-))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar