lördag 21 mars 2009

Peru

Efter en aterhamtande vecka i Buenos Aires kande vi oss redo for nya aventyr och det kandes alldeles lagom att flyga till Peru. Da vi nastan uteslutande hort daliga saker huvudstaden Lima valde vi att enbart spendera en natt dar. Saint Patricks day. Tydligen valdigt stort i Lima varfor det var svart att hitta nagot rum. Annars kan man kanske kommentera Limas lage vid havet mellan sandberg som ar faktiskt lite av en upplevelse i sig. Darefter tog vi oss mot Pisco. Ar 2007 drabbades detta omrade av Peru av en stor jordbavning dar ca. 800 personer dog. Dar det tidigare stod hus i kolonial stil vaxer nu halvfardiga hus i lera och tegel fram. Pa kvallen spelade vi fotboll med nagra Peruaner mot nagra volontarer som ar dar for att bygga upp staden. Riktigt skoj. Dagenefter i ottan lamnade vi Pisco for att bege oss mot Islas Ballestas, ett natureservat som nicknameas Poor man´s Galapagos. Dar sag vi sjukligt mycket faglar, annumer fagelskit, elefantsalar och pingviner. En helt klart trevlig dag.

Darefter tog vi oss till Huacachina. En oas som kantas av flera hundra meter hoga sanddyner. En valdigt speciell, men samtidigt valdigt avkopplande stalle. Att bestiga dynerna var en svettig men haftig upplevelse. Runtomkring nastan bara oken med den lilla oasen i mitten. Vi hyrde aven sandboards - ungefar som en hemmgjord snowboard. Det var riktigt svart och man fick smaka sand bade en och tre ganger. Men man sag dock potentialen. Med riktiga skidor/brada skulle det har kunna bli den optimala skidorten mitt i oknen.

Efter Huacachina hade vi nagra timmar att sla ihjal i grannstaden Ica medans vi vantande pa bussen. Var taxichaffis och hans fyra ariga dotter tog med oss pa en tur till de lokala vingardarna dar vi fick se och smaka pa bade vin och pa spritsorten Pisco som tillverkas i den har regionen. Mycket lyckad dag verkligen. Var chaffis var jattetrevlig och hans dotter kan ha varit en av de skonaste, sotaste, men ocksa smartaste fyraaringen vi traffat.

Nu sitter vi pa ett hotel i Aerquipa och skall strax ge oss ut i vimmlet for att imorgon ta oss mot till Canon de Colca, en av varldens djupaste kanyons. Darefter skall vi mota upp med Anders och Frida i Puno. Skall bli riktig skoj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar